skip to Main Content

Ontspannen in huis door planten

Wij worden altijd gelukkig van planten, niet alleen omdat ze als leuke decoratie dienen, maar om veel meer redenen. Iedereen wordt blij van kamerplanten, daar zijn wij zeker van. Bloemen genereren geluk en verbeteren het humeur van mensen. Het is een feit, jawel, we ons goed voelen. Loop maar eens door een park en zie hoe de planten onze menselijke natuur kalmeert en ontspant. Binnenplanten doen hetzelfde. Of het nu een mooie palm is die oprijst uit een container of een muur gevuld met levende planten, omringd worden door planten maakt het leven beter. Hier zijn een aantal redenen waarom kamerplanten je gelukkiger maken en waarom wij de planten eigenlijk dankbaar moeten zijn.

Verbetert het genezingsproces

Planten zorgen ervoor dat we ons beter voelen en geven ons meer energie. Planten in de ziekenhuiskamers met uitzicht op mooie tuinen, helpen pati├źnten sneller te genezen. Planten in kantoren zorgen ervoor dat werknemers minder vaak ziek zijn. De effecten van het verfraaien van het binnenmilieu met planten zijn kalmerend en dragen bij tot welzijn en comfort. De luchtkwaliteit binnenshuis is ook veel beter dankzij het vermogen van planten om muffe lucht naar binnen te trekken en verse zuurstof uit te ademen. Planten kunnen ook helpen bij verlagen van bloeddruk, stress verminderen, immuunsysteem versterken en slaap verbeteren.

Betere prestaties en meer energie

Planten brengen gevoelens van vitaliteit en verbeteren de gemoedstoestand. Het subliminale effect van planten heeft een effect dat de geest verheft en geluk brengt. Een omgeving met natuurlijke elementen en planten zorgt voor een positieve kijk op het leven en stimuleert mensen om zich levendiger en actiever te voelen. Onze geest moet gestimuleerd worden en een van de beste manieren is om de energie van buiten naar binnen te brengen met planten.

Voel je meer ontspannen

Onze diepe verbondenheid met de natuur geeft ons een goed gevoel. Biofilie is de verbinding die we voelen met de natuur. Starend naar een blauwe lucht, de wind die zachtjes waait, de zoete geur van de vroege ochtend en de gouden schat van het omhuld zijn door groen, raakt ons diep. Omdat we de neiging hebben zoveel tijd binnenshuis door te brengen, overbrugt het naar binnen halen van planten die verbinding voor ons en de rustgevende effecten zijn net zo krachtig. We zijn hardwired voor de vormen, kleuren en geluiden van de natuur. Daarnaast ook het bekijken van foto’s van de natuur en het nabootsen van de schoonheid met kamerplanten, levende muren en waterpartijen brengt ons tot rust. Stress wordt geminimaliseerd door de ontspannende voordelen van planten.

Verbeteren concentratie en geheugen

Planten helpen mensen zich te concentreren op de taken die ze moeten uitvoeren, of dat nu thuis of op het werk is. In een onderzoek van de Universiteit van Michigan bleek dat het geheugen 20% beter werd vastgehouden in de nabijheid van planten, wat een positief effect had op het leervermogen. Het effect van de natuur stimuleert de zintuigen en de geest waardoor mentale cognitie en prestaties verbeteren. Werkprestaties zijn beter, nauwkeuriger en van een hogere kwaliteit wanneer er planten in de buurt zijn. Wie wil nou niet? Ons lijkt het een simpele keuze, zeker wanneer jij een kantoor hebt en bijvoorbeeld wilt dat jouw personeel zo effectief mogelijk te werk gaat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back To Top