skip to Main Content

Tips om je woning te beschermen tegen inbrekers

Een veilige woning

Iedereen op de wereld wilt zo veilig mogelijk zijn in zijn of haar omgeving. Zo geldt dit ook voor de mensen in Nederland. Ben jij ook iemand die bewust is van jouw veiligheid? Weet jij met andere woorden hoe belangrijk het is om jouw woning goed te beschermen tegen inbrekers? Heb je wellicht meer tips nodig? Indien wel, dan kunnen wij die aan je geven! Hieronder kun je meer daarover lezen. Het beschermen van jouw woning is van eminent belang, want alleen op die manier zul jij je ook veilig voelen. Enkele goede tips om jouw woning te beschermen tegen inbrekers, zijn onder andere:

1. Goede verlichting

Je dient ervoor te zorgen dat jouw woning voor het overgrootste deel goed zichtbaar is: dit is van belang voor iedereen in jouw buurt. Je kunt dus zorgen voor een goede verlichting voor binnen en buiten jouw woning. Daarnaast dien je ook ervoor te zorgen dat er niet te veel bos rondom jouw woning groeit.

2. Berg je gereedschappen goed op

Zorg ervoor dat jij de inbrekers niet helpt: vaak genoeg zijn wij mensen geneigd om gereedschappen buiten op ons erf te laten. Op die manier help je de inbrekers om jouw woning gemakkelijker binnen te treden. Het is dan van belang om jouw gereedschappen goed op te bergen in jouw schuur. Vergeet vooral niet om die ook goed te grendelen.

3. Waardevolle spullen opbergen

Je dient ervoor te zorgen dat je waardevolle spullen niet overal in jouw woning plaatst waar anderen de spullen met het blote oog kunnen zien: boze ogen worden die ook genoemd hedendaags. Het is altijd belangrijk dat je bijvoorbeeld jouw laptop, sieraden, geld, smartphone, etc. niet overal plaatst.

4. Laat je woning niet leeg achter

Zorg ervoor dat jouw huis niet leeg lijkt wanneer je afwezig bent: het is altijd belangrijk om jouw woning bewoond te laten lijken. Dit kun je doen door jouw lichten aan te schakelen door middel van een tijdschakelaar. Je kunt ook nog ervoor zorgen dat je niet te veel brieven in jouw brievenbus laat staan. Daarnaast kun je ook jouw buren om hulp vragen door hen te zeggen om hun auto op jouw erf te laten parkeren. Op die manier zal jouw woning er bewoond uitzien.

5. Sleutels niet overal plaatsten

Plaats jouw sleutels op plekken waar alleen de huismensen over weten: het is altijd belangrijk om goede huiselijke afspraken te maken. Zo kun je samen met jouw huisgenoten afspreken waar je alle sleutels bewaard. Zorg er dan voor dat niemand de geheime plek doorverteld aan derden.

6. Sluit je voordeur goed

Vergeet nooit om jouw deur(en) op slot te zetten wanneer je niet thuis bent of gaat slapen: het allerbelangrijkste is om jouw woning op slot te zetten wanneer je afwezig bent. Inbraken kunnen zo snel gebeuren en daarvoor dien je altijd alert te zijn. Zet dus ten alle tijden jouw deur(en) op slot.

7. Bel de politie

Schakel voor elke inbraak de politie in: vaak genoeg onderschatten wij dit stapje. Het is juist altijd belangrijk om de politie in te schakelen, want op die manier worden inbrekers sneller opgepakt en ben je weer veilig.

De zeven bovengenoemde tips kun je heel handig gebruiken in jouw woonomgeving. Het zijn de simpelste dingen die wij mensen vaak genoeg vergeten, maar die juist een grote impact kunnen hebben. Veel succes met de toepassing van deze tips!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back To Top