skip to Main Content

Bespaartips voor thuis

Een fijn thuis creëer je met mooie spullen en frisse kamers. Maar dat kost geld en tijd. En dat zijn nou precies 2 dingen waarop iedereen graag bespaart. Jij ook? Lees verder en ontdek hoe je met een paar simpele aanpassingen snel en makkelijk bespaart in huis. Goed voor je portemonnee én het milieu.

Huur huishoudelijke apparatuur


Tegenwoordig kun je huishoudelijke apparaten beter huren dan kopen. Vroeger was het normaal om te kopen, maar nu mensen bewuster willen leven raakt huren steeds meer in. Een wasmachine of droger huren is namelijk duurzamer én zorgelozer dan kopen. Bovendien betaal je geen aanschafkosten. Werkt het apparaat niet zoals het zou moeten? Bel het verhuurbedrijf en zij lossen het voor je op. Ook zijn de huishoudelijke apparaten die je kunt huren vaak innovatief en zuinig in gebruik. Dat scheelt weer op de energie- en waterrekening. Zo bespaar jij tijd en geld!

Koop wasbare producten


Koop zo min mogelijk wegwerpproducten. Zo zorg je voor minder afval en bespaar je geld, want het product raakt niet op. Je hoeft dus minder vaak een nieuwe te kopen. Veel spullen die ooit alleen voor eenmalig gebruik werden gemaakt zijn nu verkrijgbaar in een wasbare variant. Zoals; rietjes van siliconen of RVS, koffiecups die je zelf kunt vullen, wattenschijfjes van katoen en food wraps in plaats van plastic boterhamzakjes.

Pas de temperatuur aan

Laat de verwarming niet altijd op dezelfde temperatuur staan. Pas het aantal graden aan op; dag of nacht en wel of niet thuis. Zet de thermostaat overdag, als je niet thuis bent op 15 graden en als je wel thuis bent op 19 graden. En denk eraan om een uur voordat je naar bed gaat de thermostaat terug te zetten naar 15 graden. Met deze kleine aanpassingen bespaar je snel al enkele honderden euro’s per jaar aan energie.

Zet apparaten uit


Apparaten die op stand-by staan verbruiken nog steeds stroom. Zonde, want als je het apparaat niet gebruikt is het verspilling. Door apparaten helemaal uit te zetten bespaar je stroom en dus geld. Of haal de stekker uit het stopcontact. Dit is niet altijd handig, maar bij koffieapparaten, laptops, föhns en opladers is dat geen probleem. Je kunt er vaak makkelijk bij.

Leen of ruilen spullen


Door vaker iets te lenen of te ruilen bespaar je geld. Niet alles hoeft gloednieuw of gekocht te zijn. Zoals spullen die je niet dagelijks nodig hebt. Een grasmaaier of koffer bijvoorbeeld. Koop dat dus niet, maar leen het van een vriend of een goede buur. Heb je kleding liggen die je nooit meer draagt? Ruil het met een vriendin. Zij heeft vast ook nog wel zo’n stapeltje liggen.

Gebruik de eco-stand


Tegenwoordig hebben bijna alle huishoudelijke een eco-stand. Deze stand zorgt ervoor dat er nooit meer elektriciteit, water of gas wordt gebruikt dan nodig. En dat zie jij terug op energie- en waterrekening. Heeft jouw wasmachine, vaatwasser of droger geen eco-stand en is het tijd voor een nieuwe? Koop er eentje die dit wel heeft. Komt het financieel even niet uit om een nieuwe wasmachine of droger te kopen, maar wil je wel graag gemak én duurzamer wassen of drogen? Dan is huren perfect. Je kunt een wasmachine, vaatwasser of droger huren van Bosch, AEG of Samsung bij bluemovement, Bundles of Skala.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back To Top